Møter

onsdag 30. april 2014

Vårlig inspirasjon fra Jomfruland/Kragerø

En forandring i møteplanen 


Desverre har vår foredragsholder for møte 14.mai blitt syk. Men vi er så heldig å ha vår kjempe dyktige nestleder Ella stående klar med et foredrag om hvordan utnytte små lapper til blandt annet grytelapper….

Jeg har latt meg inspirere av Ella og har tatt frem alle mine blå og hvite restestoffer som passer til mai-festene. Først ble det en løper på 1,5 m, men fortsatt var det stoffer igjen, da ble det en løper på 70cm, men fortsatt var det jo mange biter igjen. De skar jeg til kvadrater og fikk da en brikke på 50x50cm. Og skapet? Ja litt tommere ble det, og det betyr jo mer plass til nye stoffer…...






Vi håper mange ser seg tid til å komme til vårt siste møte før vi tar sommerferie og avslutter vår første  sesong som Røa Quiltelag.

Møteprogram høst 2014

Vi vil også ha høstens program klar til dette møte. 




For de som ikke har anledning til å møte ønsker jeg dere en fin 17.mai og en god sommerferie og så ses vi 3. september 2014 som er vårt første møte til høsten.

Mvh

Mona



søndag 13. april 2014

Antikke tepper

Vi som var på NQFs årsmøte i Kristiansand ble oppfordret til å registrere alle antikke tepper hos NQF. Anne Margrethe vår kasserer i RQL har et fantastisk teppe sydd av hennes mormor og en hushjelp på tidlig 50tallet. Vi viser har bilder av teppet, det håndsydde sekskanter og er helt fantastisk. Teppet er stort, ca 2x 2 meter og har et "rundt" sekskantmønster i fargene blått, hvitt og rødt/rosa. Stoffenes mønster er med på å lage et ytterligere mønster i teppet utover det mønstret sekskantene lager.
Vår oppfordring: registrer alle tepper, de er endel av en kvinnearv som fortjener å bli husket og tatt vare på.

Mvh

Mona

Anne Margrethes fantastiske teppe.


Detalj av teppe.

Grete med et av teppene sine , sommerversjonen.



Meget inspirerende kveld med Grete Gulliksen Moe

Takk til Grete for et sprudlende og meget inspirerende foredrag om temet Blått.

Vi lærte alle at det enkle ofte er det beste og det var flere som ble inspirert til å sy enkle former sammen, men la fargene være det som "skinner" i quilten. Grete er også tilhenger av enkle måter å quilte på og slo et slag for knyteteknikk for å binde sammen lagene i quilten. Enkelt, billig og meget effektfult, spesielt på brukstepper som ikke skal vare i flere generasjoner.
Vi takker Grete for sitt foredrag, og ønsker henne god tur til Argentina i påsken.

God påske til dere alle,
Mona






Samme blokk, square in square brukt i to små tepper
Teppe av blå og grønne batikkstoffer
Ginko biloba teppe